Skovhjælperne Østsjælland... et alternativt tilbud
Fuglekogler
Fuglene har svært ved at finde føde så Skovhjælperne har samlet kogler og gjort klart i værkstedet med fedt og fuglefrø. Kom forbi og lav din helt egen fuglekogle
Tidspunkt: 6. - 26. januar 2014
Sted: Naturcenter Herstedhøje
Fastelavnsris
Lav dit eget ris af grene fra det fældet birkestræ. Træet er fældet tæt på naturcenteret. På naturcenteret kan der lånes grensakse og ståltråd.
Tidspunkt: 10. februar - 2.marts 2014
Sted: Naturcenter Herstedhøje
Vinter
Sne og kulde. Så er det godt at der kan fyres op i bålhusene og i naturcenteret. Vil man ud i sneen så er Herstedhøje det helt rigtige sted. Skovhjælperne har gennem sommeren holdt kælkebakken i tiptop stand så alle barnlige sjæle hviner når turen går nedover. Vestskoven bliver endvidere brugt fligtigt at langrendsløbere som sørger for spor i nye områder af skoven, væk fra stierne.
Juleværksted
På Naturcenter Herstedhøje kan man op til juletid, lave sin egen juledekoration. Skovhjælperne har sørget for træskiver, lys og ler. Gran, kogler og andet flot naturpynt kan findes på et udpeget sted i skoven.
Tidspunkt: 1. november - 15. december 2013
Sted: Naturcenter Herstedhøje - Pris pr. dekoration: 5,- kr.
Artikel fra Albertslundposten 2010
Lidt sne og en toptunet kælkebakke. Mere skulle der ikke til før børn og voksne strømmede til Herstedhøje i Albertslund.Hele sommeren har Skovhjælperne fra Skov, Natur og Friluft Værkstedt holdt græsset nede og jævnet jordturene så kælkebakken kunne være klar når sneen endelig kom.
Skovhjælper Per Rasmussen nød da også at se de mange hundrede mennesker der på ingen tid, indtog højen."Så var det ikke helt tosset at slå alt det græs. Tænk at jeg har været med til at få så mange mennesker til at hvine af fryd - det har jeg ikke prøvet før" siger Per med et skævt smil på læben.
Efter kælketuren kan man, lige ved siden af højen, få varmen i Naturcenter Herstedhøje. Her kan der også købes varm kakao og man kan spise sin egen medbragte mad.
Fastelavnsriset er en af de få sejlivede overleveringer vi har tilbage fra hedensk tid. Det var et symbol på livskvisten, og slag fra kviste, især fra frugttræer, med grønne knopper kunne overføre kraft til folk og fæ. Det var en frugtbarhedsritual, som samtidig kunne vække nyt liv i det vinterstivnede legeme. Det giver et godt billede af den evige kamp mellem vinter og sommer.
Hvornår man egentlig begyndte at pynte riset, og hvornår det udelukkende blev brugt af børn står stadig i det uvisse. Men i 1700-tallet har man kendt til det pyntede ris. Da papiret ikke var så udbredt som i dag, pyntede man riset med æggeskaller, fjer og kulørte bånd. er.Kilde: "Det festlige år" Iørn Piø, Sesam 1997
Fonden Skov, Natur og Friluft Værkstedet | Ydergårdsvej 9 | DK-2620 Albertslund | Tlf.: (+45) 44 25 43 00 | Email: kontakt@snfv.dk | CVR.: 27 80 51 08 | Copyright © All Rights Reserved