Skovhjælperne Østsjælland... et alternativt tilbud
Honning - salg og slyngning
Skovhjælperne høster honning fra bistaderne og slynger de mange rammer på naturcenteret. Alle besøgende kan deltage og selvfølgelig prøvesmage årets høst. Straks efter slyngningen kan der købes flydende honning - godt til morgenbordet. Den mere fastehonning kan købes sidst i august.
Tidspunkt: August 2013
Sted: Naturcenter Herstedhøje
Sommer
Græset skal slås og afgræsses, bierne skal tilses og honning skal høstes. Der er godt gang i alt og det gælder om at holde tungen lige i munden for at nå det hele. På Naturcentert er der altid godt besøgt af skoleklasser og i sommerferien overtager fritidsordninger, foreninger og bedsteforældre med deres børnebørn. Hen på aftenen er bålhusene i brug som base for en perfekt grillaften med familen og vennerne. Skovhjælperne sørger selvfølgelig for at der altid er pænt og ryddet for affald.
De vilde blomsters dag
Naturstyrelsen Østsjælland afholder i sammenarbejde med Dansk Botanisk Forening, de vilde blomsters dag. Her kan du blive klogere på alle de forskellige vilde blomster der er i naturen. På dagen vil der være en stor udstilling med vilde blomster.
Tidspunkt: 16. juni 2013 kl. 12:00 - 17:00
Sted: Naturcenter Herstedhøje
Honningbierne lever i samfund der kan tælle 10-20.000 individer. Det består af én dronning samt et stort antal arbejdere og hanner. Dronningen bliver fodret og plejet af arbejderne og koncentrerer sig om at producere sine op til 2.000 æg om dagen.
For at få fyldt sin kro med nektar må en bi besøge op til 1.000 blomster. På solskinsdage kan den tage ud på op til 10 indsamlingsture. For at indsamle et halvt kg honning har bierne været ude på 20-30.000 indsamlingsture, og de har fløjet så mange kilometer, at det ville svare til at flyve jorden rundt tre gange.
Højtiden sankthans eller Sankt Hans er det fordanskede helgennavn for den hellige Johannes Døberen, der angiveligt er født den 24. juni. Datoen kaldes derfor sankthansdag (Skt. Hans' dag). I nordisk tradition afholdes højtider aftenen før dagen, så sankthansaften fejres den 23. juni
Sankt Hans aften har meget til fælles med Valborgnatten og er muligvis den danske version af denne skik.
Ligesom juleaften er sankthansaften et levn fra hedenske skikke, hvor årets korteste dag, vintersolhverv, og årets længste dag, sommersolhverv, blev fejret. Kristne missionærer og præster fik nyfortolket de gamle skikke, så de kunne bruges til at tjene kristendommens udbredelse.
Fonden Skov, Natur og Friluft Værkstedet | Ydergårdsvej 9 | DK-2620 Albertslund | Tlf.: (+45) 44 25 43 00 | Email: kontakt@snfv.dk | CVR.: 27 80 51 08 | Copyright © All Rights Reserved